User-agent: * Disallow: /search Allow: / Balık Çorbası - Yemek Tarifleri

Kasım 16, 2011

Balık Çorbası

Balık Çorbası

Balık Çorbası

Balık Çorbası için Malzemeler;

**  1 kg beyaz etli balıklardan biri
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 2 orta boy soğan
** 5-6 dal kereviz veya maydonoz
** 1 çorba kaşığı domates salçası
** 1 çorba kaşığı un
** 2 defne yaprağı
** 3 diş sarımsak
** 1 çay kaşığı tane karabiber
** 1 çay kaşığı kimyon
** 2 çay kaşığı kuru nane
** 1 çay kaşığı yenibahar
** 1 çay kaşığı tarçın
** 2 yumurta sarısı
** 2 limon suyu
** 4 çay kaşığı tuz

Balık Çorbası Yapılışı;

** Balık temizlenir, yıkanır, birkaç parçaya bölünür. Başı ile birlikte bol suda ateşe konur.
** Kaynayınca üzerinde biriken köpük alınır. Tane karabiber, defne yaprağı, kereviz veya maydanoz, dörde bölünmüş bir soğan, nane, tarçın, yenibahar, kimyon konur. Balık eti pişinceye kadar ağzı açık kaynatılır.
** Balık suyu tel süzgeçten süzülerek alınır. 10 su bardağına tamamlanır. Tuz atılır.
** Baş eti ile birlikte balık eti ayıklanır. Küçük parçalara doğranır. Tuz atılır.
** Kalan baş soğan, sarımsak rendelenir. Yağla sararıncaya kadar kavrulur. Un konup biraz da un ile çevrilir. İki kepçe çorba suyu ile sulandırılmış salça ilave edilir. Karışım çorba tenceresindeki balık suyuna süzülerek katılır. Kaynamaya bırakılır.
**Yumurta sarıları çırpılır. Limon suyu karıştırılır. Yarım bardak soğuk su ile sulandırılır. Kaynamakta olan çorbaya karıştıra karıştıra ilave edilir.
** Kaynama derecesine gelince balık etinden istenilen miktar konup kaynamadan ateşten alınır.

Tavsiye: Balık Çorbası için; kırlangıç, lipsos, iskorpit, karagöz gibi balıklar tercihe dilmesi lezzeti dahada arttırır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder