User-agent: * Disallow: /search Allow: / Domates Biber Turşusu - Yemek Tarifleri

Kasım 11, 2011

Domates Biber Turşusu


Domates Biber Turşusu





Domates Biber Turşusu için Malzemeler;

** 1 kg sivri biber
** 1 kg küçük boy domates
** 2 su bardağı sirke
** 10-12 diş sarımsak
** 1 Orta boy kereviz yada 6-8 dal kereviz yaprağı
** 4 su bardağı suya 1 çorba kaşığı tuz

Domates Biber Turşusu Yapılışı;

** Biberler yıkanır. Sapları kesilir. Birkaç yerinden delinir.
** Domateslerin yeşil kısımları alınır. Yıkanıp birkaç yerinden delinir.

** Göze hoş görünecek şekilde kavanoza yerleştirilirken aralarına soyulmuş, ikiye bölünmüş sarımsak dişleri serpiştirilir.
** üzerini geçecek suyu ölçülür. Dört su bardağı suya bir çorba kaşığı tuz konur. Eriyince sirke ilave edilir. Kavanoza doldurulur.
** Üzerine temiz bir ağırlık konur. Kapağı kapatılır.
** Çok sıcak olmayan bir yerde sararıncaya kadar bekletilir.

NOT: Artan soyulmuş sarımsak dişleri küçük bir kavanoza konur. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edilir. Böylece sarımsak bozulmadan her an kullanılmak üzere hazır durur. Yağı ise salata veya diğer soslarda kullanılır.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder