User-agent: * Disallow: /search Allow: / Etli Kuru Fasülye - Yemek Tarifleri

Kasım 22, 2011

Etli Kuru Fasülye


Etli Kuru Fasülye

Etli Kuru Fasülye


Etli Kuru Fasülye için Malzemeler;

** 2 su bardağı kuru fasülye
** 300 gr kuşbaşı et
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
** 3 orta boy domates veya 1 çorba kaşığı salça
** 2 orta boy soğan
** 2 adet kırmızı sivri biber
** 1 çay kaşığı şeker
** 3 çay kaşığı tuz

Etli Kuru Fasülye Yapılışı;

** Fasülye ayıklanır, yıkanır, akşamdan ıslatılır.
** Ertesi gün üzerini geçecek kadar su ile ateşe konur. Yarı pişmiş olarak haşlanır, suyu süzülür.
** Et, ince doğranmış soğan, yağ bir tencerede ateşe konur. Birkaç kere karıştırılıp kapak kapatılır. Ateşi kısılarak et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur.
** Kabukları soyularak küçük doğranmış domates veya salça ilave edilir. Et yarı yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** İneceğine yakın tuz atılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder