User-agent: * Disallow: /search Allow: / Etli Taze Bamya - Yemek Tarifleri

Kasım 20, 2011

Etli Taze Bamya


Etli Taze Bamya

Etli Taze Bamya


Etli Taze Bamya için Malzemeler;

** 500 gr taze bamya
** 250 gr kuşbaşı et
** 3 kibrit kutusu büyüklüğünde et
** 1 kahve fincanı limon suyu
** 2 orta boy soğan
** 4 orta boy domates
** 2 çay kaşığı tuz


Etli Taze Bamya Yapılışı;

** Et, ince doğranmış soğan, yağ  bir tencerede ateşe konur. Birkaç kere karıştırılıp kapak örtülür. Ateşi kısılarak et bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirilir.
** Kabukları soyularak küçük doğranmış domatesler katılır. Karıştırarak 1-2 dk pişirilir. 2 bardak su konur.
** Kaynayınca ateşi kısılır. Et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Limon suyu ve tuz ilave edilir.
** Yıkanmış bamya süzülür. Başları koni şeklinde kesilir. Bekletilmeden kaynayan ete ilave edilir. Kaynayınca ateşi kısılır. Hafif ateşte bamya yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Önemli: Bamya pişirilirken kötü bir görüntü olmaması için tencereye kaşık sokmayın  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder