User-agent: * Disallow: /search Allow: / Ezme Sebze Çorbası - Yemek Tarifleri

Kasım 11, 2011

Ezme Sebze Çorbası


Ezme Sebze Çorbası



                    Ezme Sebze Çorbası



Ezme sebze Çorbası için Malzemeler;




      *           8 su bardağı et suyu veya su
  •         -  2 çorba kaşığı prinç
  •          - 1 çorba kaşığı un
  •          - 2 kibrit kutusu kadar yağ
  •         - 1 su bardağı süt
  •          - 2 yumurta sarısı
  •          - 1 orta boy  kuru soğan
  •          - 1 orta boy havuç
  •          - 4-5 dal kereviz
  •          - 6-7 dal maydanoz
  •          - 6-7 dal ıspanak
  •          - 1-2 dal lahana yaprağı
  •          - 1 orta boy patates
  •          - 1 orta boy pırasa
  •          - 4 çay kaşığı tuz

Ezme Sebze Çorbası Yapılışı;


  1. 1-      Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve doğranır
  2. 2-       İnce doğranmış soğan yağ ile hafif pembeleştirilir. Un koyup birkaç kere karıştırılır.
  3. 3-      Ilık et suyu veya soğuk su bir seferde ilave edilir. Hazırlanmış sebzeler ve ayıklanıp yıkanmış prinç katılır. Sebzeler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirilir.
  4. 4-      Süzgece alınır. Ezerek başka tencereye geçirilir. Tekrar ateşe konur. Tuzu atılıp kaynatılır.
  5. 5-      Yumurta sarıları çırpılır. Soğuk süt katılır. Kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edilir. Kaynama derecesinde ateşten alınır.

** sebze çorbası yılın her mevsiminde aynı şekilde haızrlanır. İstediğiniz kadar sebze çeşidi koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder