İmambayıldı için Malzemeler;
** 8-10 adet küçük düzgün patlıcan
** 1 su bardağı zeytinyağı
** 3 orta boy soğan
** 5 orta boy domates
** 4 yeşil sivri biber
** yarım demet maydanoz
** 8-10 diş sarımsak
** 1 çay kaşığı şeker
** tuz
İmambayıldı Yapılışı;
** Patlıcanların başları kesilir. Yıkanıp alaca soyulur. Ortasındaki etli kısım oyularak çıkarılır. İçleri tuzlanır.
** İnce yarım halkalara doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, biber, sarımsak, soyularak küçük doğranmış 4 domates, patlıcanların içinden oyularak çıkarılıp kıyılmış patlıcan içi, şeker, 2 çay kaşığı tuz geniş bir kapta karıştırılır.
** İç patlıcanların oyuk kısımlarına doldurulur. Üzerlerine yarım dilimlere kesilmiş domatesler konur.
** Üzerine zeytinyağı gezdirilip kapak kapatılır. Kısık ateşte, sebzeler kendi suyu ile yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirilir.
** tenceresinde ağzı kapalı olarak soğutulur. Ara sıra kapakta biriken su dışarı süzülür.
Önemli : İmambayıldı, iç kavrularak, patlıcanlar yağda kızartılarak hazırlanabilir.
İçe yarım demet kıyılmış dereotu kullanılarak, patlıcan yerine kabakla yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder