User-agent: * Disallow: /search Allow: / Koyun Budu Rosto - Yemek Tarifleri

Kasım 11, 2011

Koyun Budu Rosto


Koyun Budu Rosto

Koyun Budu Rosto


Koyun Budu Rosto için Malzemeler;

Yarım kilo koyun budu
2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı patates nişastası
2 defneyaprağı tuz

Koyun Budu Rosto Yapılışı;
-        -   Butun iki yanı tuz, karabiber, limon suyu ile iyice ovulur
-         -  Sığabileceği büyüklükte bir tencereye yağ ile birlikte konur
. Hafif ateşte zaman zaman çevirerek kendi suyu ile pişirilip pembe renk alıncaya kadar kızartılır.
-        -  İki  su bardağı kaynar su, defne yaprağı konur. Kapak kapatılarak az ateşte, et yumuşayıncaya, suyunu çekip yağı kalıncaya kadar pişirilir.
-         - Ateşten alınır. El dayanacak kadar soğuyunca etler fazla parçalanmadan kemiklerinden ayrılır. Bir parmak kalınlığında dilimlere kesilip servis tabağına yerleştirilir.
-         -   Nişasta az suda eritilip, üzerine su konarak bir su bardağına tamamlanır. Rostonun piştiği tenceredeki yağın fazlası alınıp 1,5 kaşık bırakılır. Eritilen nişasta tencereye konur. Karıştırarak bir taşım kaynatılır. Servis tabağındaki rostonun üzerine gezdirerek dökülür.
-        -   Kenarlarına sebze soteleri, patates püresi yada tavası konur.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder