User-agent: * Disallow: /search Allow: / Kıymalı Semizotu - Yemek Tarifleri

Kasım 21, 2011

Kıymalı Semizotu


Kıymalı Semizotu

Kıymalı Semizotu



Kıymalı Semizotu için Malzemeler;

** 1 kg semizotu
** 250 gr az yağlı kıyma
** 3 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 2 orta boy soğan
** 3 orta boy domates veya 1 çorba kaşığı salça
** 1 çorba kaşığı pirinç
** 3 çay kaşığı tuz

Kıymalı Semizotu Yapılışı;

** İnce doğranmış soğan, yağ, kıyma bir tencerede ateşe konur. Kıyma bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Kabukları soyularak küçük doğranmış domates veya salça katılır. 1-2 dk karıştırarak pişirilir.
** semizotu ayıklanır. Bir kaptan diğerine aktarılarak birkaç su yıkanıp doğranır.
** Hazırlanan harca ilave edilir. Çok hafif ateşte kendi suyu ile pişirir.
** Ocaktan ineceğine yakın ayıklanıp yıkanmış pirinç, bir su bardağı sıcak su, tuz konur. 15 dk daha pişirilip ateşten alınır.
** İstenirse sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
Önemli: Yukarıdaki ölçü ve işlemler aynen yapılarak kıymalı ıspanak yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder