User-agent: * Disallow: /search Allow: / Mantar Çorbası - Yemek Tarifleri

Kasım 20, 2011

Mantar Çorbası


Mantar Çorbası

Mantar Çorbası


Mantar Çorbası için Malzemeler;

**  6 su bardağı et suyu veya su
** 1 paket mantar ( 200 gr )
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 2 çorba kaşığı un
** yarım çay kaşığı kırmızıbiber
** 1 yumurta
** 2 su bardağı yoğurt
** Yarım su bardağı sirke
** 4-5 diş sarımsak
** 3 çay kaşığı tuz

Mantar  Çorbası Yapılışı;

** Mantar yıkanır. Sapları kesilip küçük parçalara doğranır. Limonlu suya atılır.
** Yumurta, un, yoğurt çorba tenceresinde iyice karıştırılır. Üzerine et suyu ilave edilip ateşe konur.          Kaynayıncaya kadar karıştırılır.
** Suyu süzülmüş mantar konur. Hafif ateşte 15 dk pişirilir. İneceğine yakın tuz atılır.
** Ocaktan alınır. Üzerine kızdırılmış kırmızı biberli yağ gezdirilir.
** Dövülmüş sarımsak sirkeye karıştırılır. Çorbanın yanında servis yapılır.

Önemli: Yumurta,un,yoğurt karışımı kaynayıncaya kadar karıştırılmayıp, kaynamaya bırakılırsa yoğurt kesilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder