User-agent: * Disallow: /search Allow: / Mayonezli Balık - Yemek Tarifleri

Kasım 11, 2011

Mayonezli Balık


Mayonezli Balık



Mayonezli Balık için Malzemeler;

** 1 kg Kefal, Levrek veya büyük balıklardan biri
** 1 çay kaşığı tane karabiber
** yarım çay kaşığı toz karabiber
** 1 adet kuru soğan
** 1-2 dal kereviz
** 1 küçük havuç
** 2 defne yaprağı
** 1 çorba kaşığı limon suyu
** Yarım tertip rus salatası
** 4 çorba kaşığı mayonez
** Tuz

Mayonezli Balık Yapılışı;

** Balıklar temizlenir, yıkanır. Bir tencereye sığabilecek büyüklükte parçalara kesilir.
** Tane karabiber, limon suyu, defne yaprağı, iki çay kaşığı tuz, birkaç parçaya bölünmüş havuç, soğan, kereviz hazırlanan balıklarla kaynar suya atılır. Hafif ateşte balık haşlanır. Ateşten alınır.
** Balık soğuyunca, etleri kılçıklarından ayrılıp küçük parçalara bölünür. Tuz, karabiber ekilir.
** Rus salatası ile balık etleri karıştırılır. Servis tabağına balık şeklinde yerleştirilir.
** İnce bir tabaka halinde bütün yüzeyi mayonezle kaplanır. Bıçağın ucu ile pul şekli verilir. İnce kesilmiş salatalık turşusu ile solungaçlar, havuç ile ağız, bezelye tanesi gözler yapılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder