User-agent: * Disallow: /search Allow: / Patates Çorbası - Yemek Tarifleri

Kasım 16, 2011

Patates Çorbası



Patates Çorbası


Patates Çorbası




Patates Çorbası için Malzemeler

;

**  6 su bardağı yağsız et suyu veya su
** 3 orta boy patates
** 1 orta boy soğan
** 3 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** yarım çay kaşığı kırmızıbiber
** 2 yumurta sarısı
** 1 su bardağı süt
** 3 dilim bayat ekmek
** 1 çorba kaşığı un


Patates Çorbası Yapılışı

;

** İnce doğranmış soğan, yağın yarısı ile az ateşte hafif sararıncaya kadar kavrulur.
** Un konup bir iki dk da unla çevirin. Et suyu veya su ilave edip karıştırın.
** Ocaktan alın, tel süzgeçten geçirin. Tuz atın.
** Çırpılmış yumurta, soğuk süt ile hazırlanan terbiye, kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edin. Kaynama derecesinde ateşten indirin.
** Kalan yağı kızdırın, kırmızı biber katın. Çorbaya dökün.
** Küçük parçalara kesilerek fırında veya yağda kızarmış ekmek ile servis yapın.

Önemli:  **  Patates satın alırken yeşillenmemiş, yüzeyi düzgün, orta büyüklükte olanı tercih edin.
   ** Taze patatesler yıkandıktan sonra ıslakken ya sert bezle kuvvetle oğuşturulur. Yada bıçakla kazınarak temizlenebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder