User-agent: * Disallow: /search Allow: / Reçel Marmelat Yapmanın Püf Noktaları - Yemek Tarifleri

Kasım 11, 2011

Reçel Marmelat Yapmanın Püf Noktaları


Reçel Marmelat Yapmanın Püf Noktaları



** Reçeli  yapılacak meyveler eziksiz, çürüksüz, olgun, diri ve taze olmalı
** Reçel, kaynama ve boşaltma süresince karıştırılmamalı
** Reçellerin kıvamı genellikle aynıdır. Ateşten alınacağı zaman, reçele batırılıp çıkarılan kaşıktan akan son damlalar zincirlenerek akıyorsa ya da soğuk bir tabağa damlatılan reçel hemen dağılmayıp yuvarlak kalıyorsa istenilen koyuluk oluşmuştur demektir.
** reçelin uzun süre dayanması isteniyorsa, ateşten alınacağına yakın bir çorba kaşığı alkol konup iki – üç  taşım kaynatılmalı.
** Reçel, marmelat çok harlı olmayan, kaynatacak kadar az ısılı ateşte pişirilmeli.
** Bütün reçel ve marmelatlara, limon suyu yerine bir çay kaşığı limon tuzu kullanılabilir. Limon tuzu, reçelin daha uzun süre dayanmasını sağlar.
** Reçel, marmelat kuru kavanoza ateşten indirildikten hemen sonra konmalı. Soğuduktan sonra ağzı hemen kapaılmalı.
** Marmelat yapılırken, meyveye şeker konduktan sonra dibinin tutmaması için sürekli karıştırılmalı.
** Marmelatlar uzun süre kaynatılırsa meyve koku ve tadını kaybeder.
** Pişen marmelattan tabağa bir çay kaşığı konup soğutulur. Dağılmıyorsa kıvamı olmuştur.
** Soğuyunca üzerine alkole batırılmış bir kağıt konup kapatılırsa marmelatın küflenmesi  önlenir.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder