User-agent: * Disallow: /search Allow: / Şafak Çorbası - Yemek Tarifleri

Kasım 12, 2011

Şafak Çorbası

Şafak Çorbası


Şafak Çorbası


Şafak Çorbası için Malzemeler;

**  5 su bardağı et suyu
** 5 orta boy domates veya iki çorba kaşığı domates salçası
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 2 çorba kaşığı un
** 4 dilim bayat ekmek
** 3 çay kaşığı tuz
** 1 su bardağı süt
** 2 yumurta sarısı

Şafak Çorbası Yapılışı;

** Un, yağ az ateşte pembeleşmeden kavrulur.
** Rendelenmiş domates veya bir bardak su ile sulandırılmış domates salçası, et suyu birden konup karıştırılır. Tuz atılır.
** Birkaç taşım kaynatılır. Kaşıkla ezerek tel süzgeçten süzülür.
** Bir su bardağı süt, iki yumurta sarısı ile hazırlanan terbiye karıştırarak katılır.
**  Bir taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
** Küçük parçalara doğranarak fırında veya yağda kızartılmış ekmekle servis yapılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder