User-agent: * Disallow: /search Allow: / Taneli Sebze Çorbası - Yemek Tarifleri

Kasım 11, 2011

Taneli Sebze Çorbası


Taneli Sebze Çorbası

Taneli Sebze Çorbası için Malzemeler;

8 su bardağı et suyu veya su
2 çorba kaşığı prinç
1 çorba kaşığı un
2 kibrit kutusu kadar yağ
1 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 orta boy  kuru soğan
1 orta boy havuç
4-5 dal kereviz
6-7 dal maydanoz
6-7 dal ıspanak
1-2 dal lahana yaprağı
1 orta boy patates
1 orta boy pırasa
4 çay kaşığı tuz

Taneli Sebze Çorbası Yapılışı;
  1.  Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve sert olanları küçük küpler şeklinde doğranır.
  2.  Yaprak sebzeler küçük parçalara doğranır.
  3.  İnce doğranmış soğan yağ ile hafif pembeleştirilir. Un koyup birkaç kere karıştırılır.
  4.  Ilık et suyu veya soğuk su bir seferde ilave edilir. Hazırlanmış sebzeler ve ayıklanıp yıkanmış prinç katılır. Sebzeler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirilir.
  5.  Tuzu atılıp kaynatılır.
  6. Yumurta sarıları çırpılır. Soğuk süt katılır. Kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edilir. Kaynama derecesinde ateşten alınır.


** sebze çorbası yılın her mevsiminde aynı şekilde hazırlanır. İstediğiniz kadar sebze çeşidi koyabilirsiniz.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder