User-agent: * Disallow: /search Allow: / Terbiyeli İşkembe Çorbası - Yemek Tarifleri

Kasım 12, 2011

Terbiyeli İşkembe Çorbası


Terbiyeli İşkembe Çorbası

Terbiyeli İşkembe Çorbası



Terbiyeli İşkembe Çorbası için Malzemeler;

**   1 kg koyun veya dana işkembesi
** 1 baş soğan
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 3 çorba kaşığı un
** 1 çay kaşığı kımızı biber
** 2 yumurta sarısı
** 1 limon suyu
** 6-7 diş sarımsak
** Yarım su bardağı sirke
** Tuz


Terbiyeli İşkembe Çorbası Yapılışı;

**  Temizlenmiş işkembe parçalara bölünerek bol su ile ateşe konur. Kaynayınca üzerinde biriken köpük alınır. Soyulup dörde bölünmüş soğan, 2 diş sarımsak, bir çorba kaşığı limon suyu konur. Kısık ateşte işkembe yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** Ilıklaşınca üzerindeki biriken yağ alınır. İşkembe küçük parçalara doğranır. 10 su bardağı işkembe suyu ile ateşe konur. 4 çay kaşığı tuz atılır.
** Un, yumurta sarıları, limon suyu karıştırılır. Yarım bardak soğuk su ile sulandırılır.
** Sofraya alınacağı zaman terbiye, kaynamakta olan çorba sürekli karıştırarak süzgeçten geçirilir. Bir taşım kaynatılıp ateşten alınır.
** Üzerine kızdırılmış kırmızıbiberli tereyağı gezdirilir.
** Dövülmüş sarımsak sirkeye katılır. Çorbanın yanında servis yapılır.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder