Tuzlama için Malzemeler;
** 1 kg koyun veya dana işkembesi
** 1 baş soğan
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 3 çorba kaşığı un
** 1 çay kaşığı kımızı biber
** 2 yumurta sarısı
** 1 limon suyu
** 6-7 diş sarımsak
** Yarım su bardağı sirke
** Tuz
Tuzlama Yapılışı;
** Temizlenmiş işkembe parçalara bölünerek bol su ile ateşe konur. Kaynayınca üzerinde biriken köpük alınır. Soyulup dörde bölünmüş soğan, 2 diş sarımsak, bir çorba kaşığı limon suyu konur. Kısık ateşte işkembe yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** Ilıklaşınca üzerindeki biriken yağ alınır. 10 su bardağı işkembe suyu ile ateşe konur. 4 çay kaşığı tuz atılır.
** Un, yumurta sarıları, limon suyu karıştırılır. Yarım bardak soğuk su ile sulandırılır.
** Bir taşım kaynaması beklenir
** Pişirilmiş işkembe büyük parçalara kesilir.
** Üzerine kızdırılmış kırmızıbiberli tereyağı gezdirilir.
** Dövülmüş sarımsak sirkeye katılır. Çorbanın üzerine dükülerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder