User-agent: * Disallow: /search Allow: / Yaprak Hamuru ile Nemse Baklavası - Yemek Tarifleri

Kasım 11, 2011

Yaprak Hamuru ile Nemse Baklavası


Yaprak Hamuru ile Nemse Baklavası

Yaprak Hamuru ile Nemse Baklavası


Yaprak Hamuru ile Nemse Baklavası için Malzemeler;

** Yarım tertip tuzsuz hazırlanmış yaprak hamuru
** 1 su bardağı makineden çekilmiş ceviz içi
** 1 yumurta
** 2 su bardağı toz şeker
** 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
** Yarım çorba kaşığı limon suyu

Yaprak Hamuru ile Nemse Baklavası Yapılışı;

** Bir buçuk su bardağından daha fazla şeker, iki su bardağı su ile ateşe konur. Eriyinceye kadar karıştırılır. Kaynayınca köpüğü alınıp limon suyu katılır. Bir süre kaynadıktan sonra içine batırılıp çıkarılan kaşıktan akan son bir-iki damla biraz uzuyorsa, ateşten alınıp soğumaya bırakılır.

** Çekilmiş cevize, kalan şeker, bir yumurta akı, limon kabuğu rendesi karıştırılır.
** Yaprak hamuru son açışta altı üstü unlanarak 3 mm kadar inceltilir. Bıçakla 6 şar cm lik karelere kesilir. Ortasına cevizli iç konur. Kenarlarına su sürülür. Bir köşe diğerinin üzerine fazla bastırmadan kapatılarak üçgen şekli verilir.
** Tepsiye alıklı sıralanır. Üzerlerine bir çay kaşığı su ile sulandırılmış yumurta sarısı sürülür.
** Kızdırılmış çok sıcak fırında, kapak açılmadan yirmi beş dakika pişirilir.
** Fırından çıkınca hemen üzerine soğuk şurup gezdirilir.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder