User-agent: * Disallow: /search Allow: / Zeytinyağlı Barbunya - Yemek Tarifleri

Kasım 23, 2011

Zeytinyağlı Barbunya


Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya


Zeytinyağlı Barbunya için Malzemeler;

** 2 Su bardağı Barbunya
** yarım su bardağı zeytinyağı
** 2 orta boy soğan
** yarım çorba kaşığı domates salçası
** yarım çorba kaşığı biber salçası
** 1 orta boy havuç
** 1 küçük kereviz
** 5-6 diş sarımsak
** 5-6 dal maydanoz
** 1 çay kaşığı şeker
** 2,5 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı;

**Barbunya ayıklanır, yıkanır, akşamdan ıslatılır.
** Ertesi gün üzerini geçecek kadar su ile ateşe konur. Yarı pişmiş olarak haşlanır.
** İnce doğranmış soğan, yağ ile fazla sararmadan kavurulur. Küçük doğranmış kereviz, havuç, sarımsak katılır. Kısa süre kavrulup domates, biber salçası konur.
** Haşlanmış Barbunya, şeker, üç su bardağı kaynar su ilave edilerek hafif ateşte pişirilir.
** Ateşten alınacağına yakın tuz atılır.
** Soğuyunca servis tabağına alınır. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder