User-agent: * Disallow: /search Allow: / Zeytinyağlı Biber Dolması - Yemek Tarifleri

Kasım 11, 2011

Zeytinyağlı Biber Dolması


Zeytinyağlı Biber Dolması


Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması için Malzemeler;

** 1 kg orta boy dolmalık biber
** 2 su bardağı pirinç
** 1 su bardağı pirinç
** 12 orta boy kuru soğan
** yarım demet maydanoz
** yarım demet dereotu
** 2 çorba kaşığı kuru nane
** 2 çorba kaşığı çam fıstığı
** 2 çorba kaşığı kuş üzümü
** 2 çorba kaşığı limon suyu
** 1 çay kaşığı karabiber
** 1 çay kaşığı şeker
** 2 çay kaşığı tarçın
** 2 çay kaşığı yenibahar
** 3 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapılışı;

** Pirinç ayıklanır, yıkanır, kırk dakika ılık suda ıslatılır
** İnce doğranmış soğan, fıstık yağda sararmadan kavrulur.
Süzülmüş pirinç konur. Delikli kepçe ile çevirerek beş dakika kavrulur.
** Temizlenmiş kuşüzümü, şeker, tuz, bir buçuk su bardağı kaynar su konur. Karıştırılıp kapağı kapatılır. Bir dakika kaynayınca ateşi iyice kısılır. Çok hafif ateşte beş dakika pişirilir.
** Ateşten alınır. Biraz soğuyunca karabiber, tarçın, yenibahar, limon suyu, ufalanmış kuru nane, ince kıyılmış maydanoz, dereotu konup karıştırılır.
** Biberler yıkanır. Sap kısmından bastırarak kapak kopartılır. İçleri çıkartılarak tuzlanır.
** Hazırlanan iç biberlere doldurulur. Tencereye sıralanır. Bir buçuk su bardağı su, yarım çay kaşığı tuz konur. Üzerine bir tabak kapatılır. Kaynayınca ateşi kısılır. Biberler yumuşayıncaya kadar, suyunu iyice çekinceye kadar pişirilir.
** Ağzı kapalı olarak tencerede soğutulur. Ara sıra kapakta biriken su alınarak dışarı dökülür.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder