User-agent: * Disallow: /search Allow: / Zeytinyağlı Enginar - Yemek Tarifleri

Kasım 28, 2011

Zeytinyağlı Enginar


Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar



Zeytinyağlı Enginar için Malzemeler;

** 6 adet enginar
** 1 su bardağı arpacık soğanı
** Yarım su bardağı zeytinyağı
** yarım su bardağı konserve iç bezelye
** yarım demet dereotu
** 2 orta boy patates
** 1 orta boy havuç
** 1 limon
** 1 çay kaşığı şeker
** 1 tatlı kaşığı un
** tuz

Zeytinyağlı Enginar Yapılışı;

** Enginarların yeşil yaprakları koparılır. Sapları dibinden kesilir. Sarı ve körpe yaprakların kaldığı uç kesim, yeşil kısma yakın yerden kesilir. Yüzeyi fazla derine inmeden soyulur. Ortası kaşıkla temizlenir. Limonlu, unlu suya atılır.
** Enginarlar körpe ise, sapların dışındaki odunsu kısım soyulur. Özü alınır. Küçük parçalara doğranıp enginara katılır.
** Ayıklanmış arpacık soğanı, küçük kuşbaşı doğranmış havuç, hazırlanmış enginarlar bir tencereye konur. Zeytinyağı, şeker, iki çay kaşığı tuz, iki çorba kaşığı limon suyu, iki su bardağı kaynar su ilave edilir. Hafif ateşte, kapağı açılmadan yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** Bezelye, küçük kuşbaşı doğranmış patates konur. Patates yumuşayıp suyu yemeğin dörtte birinde kalınca ateşten alınır. Kapak açılmadan tenceresinde soğutulur.
** Enginarlar servis tabağına alınır. İçleri tenceredeki pişmiş harçla doldurulur. Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder