User-agent: * Disallow: /search Allow: / Zeytinyağlı Kereviz - Yemek Tarifleri

Kasım 28, 2011

Zeytinyağlı Kereviz


Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz



Zeytinyağlı Kereviz için Malzemeler;

** 1 kg orta büyüklükte kereviz
** yarım su bardağı zeytinyağı
** 1 su bardağı arpacık soğanı ya da 3 kuru soğan
** yarım su bardağı konserve iç bezelye
** 2 orta boy patates
** 1 küçük havuç
** yarım demet maydanoz
** yarım demet dereotu
** 1 limon
** 1 çay kaşığı şeker
** 2,5 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı;

** Ayıklanmış arpacık soğanı veya kuşbaşı doğranmış soğan, küçük küplere doğranmış patates, havuç kısa süre zeytinyağında kavrulur.
** Kıyılmış dereotu, maydanoz, şeker, bezelye, tuz konur ve karıştırılır.
** Kerevizler yıkanır. Talaş kısmı soyulup çıkarılır. İkiye bölünerek ortaları oyulur.
** Oyuk kısımları üste gelecek şekilde bir tepsi veya geniş tencereye sıralanır. İçlerine hazırlanan iç doldurulur. Kalanı kenarlarına yayılır.
** 1,5 bardak su bardağı sıcak su konup kapağı kapatılır. Kaynayınca ateşi kısılıp hafif ateşte pişirilir.
** Ocaktan alınacağına yakın üzerine limon suyu gezdirilir.
** Piştiği kapta soğutulur. Parçalanmadan servis tabağına alınır. Kalan iç aralarına konur. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder