User-agent: * Disallow: /search Allow: / Zeytinyağlı Patlıcan Dolması - Yemek Tarifleri

Kasım 12, 2011

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması


Zeytinyağlı Patlıcan Dolması





Zeytinyağlı Patlıcan Dolması için Malzemeler;
** 1 kg orta boy dolmalık patlıcan ve 1-2 tane domates
** 2 su bardağı pirinç
** 1 su bardağı pirinç
** 12 orta boy kuru soğan
** yarım demet maydanoz
** yarım demet dereotu
** 2 çorba kaşığı kuru nane
** 2 çorba kaşığı çam fıstığı
** 2 çorba kaşığı kuş üzümü
** 2 çorba kaşığı limon suyu
** 1 çay kaşığı karabiber
** 1 çay kaşığı şeker
** 2 çay kaşığı tarçın
** 2 çay kaşığı yenibahar
** 3 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Yapılışı;
** Pirinç ayıklanır, yıkanır, kırk dakika ılık suda ıslatılır
** İnce doğranmış soğan, fıstık yağda sararmadan kavrulur. Süzülmüş pirinç konur. Delikli kepçe ile çevirerek beş dakika kavrulur.
** Temizlenmiş kuşüzümü, şeker, tuz, bir buçuk su bardağı kaynar su konur. Karıştırılıp kapağı kapatılır. Bir dakika kaynayınca ateşi iyice kısılır. Çok hafif ateşte beş dakika pişirilir.
** Ateşten alınır. Biraz soğuyunca karabiber, tarçın, yenibahar, limon suyu, ufalanmış kuru nane, ince kıyılmış maydanoz, dereotu konup karıştırılır.
** Patlıcanlar yıkanır. Boyutlarına göre ikiye veya üçe bölünür. İçleri tuzlanır.
** Hazırlanan iç patlıcanlara doldurulur. Domates ile kapak yapılır. Tencereye sıralanır. Bir buçuk su bardağı su, yarım çay kaşığı tuz konur. Üzerine bir tabak kapatılır. Kaynayınca ateşi kısılır. patlıcanlar yumuşayıncaya kadar, suyunu iyice çekinceye kadar pişirilir.
** Ağzı kapalı olarak tencerede soğutulur. Ara sıra kapakta biriken su alınarak dışarı dökülür.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder