User-agent: * Disallow: /search Allow: / Zeytinyağlı Pırasa - Yemek Tarifleri

Kasım 23, 2011

Zeytinyağlı Pırasa


Zeytinyağlı Pırasa

Zeytinyağlı Pırasa


Zeytinyağlı Pırasa Malzemeler;

** 1 kg  Pırasa
** yarım su bardağı zeytinyağı
** 1 adet havuç
** 1 çay kaşığı şeker
** 1 çorba kaşığı prinç
** 3 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı;

** Pırasa yıkanır, ayıklanır, bir tencereye konur.
** Kabukları soyularak küçük doğranmış havuç, Pırasanın üzerine yayılır. Şeker konur. Yağ sebzelerin üzerine gezdirilir. Tencerenin kapağı kapatılır.
** Ocağın ateşi önce çok hafif yakılır. Sebzeler suyunu bırakınca, ateşi biraz arttırılarak yine hafif ateşte kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** İnmeden 10 dk önce tuzu ve pirinç atılır. Suyu yemeğin üçte birinden az kaldığına dikkat edin.
** Pirinç su çekeceğinden gerekiyorsa kaynar su katılır.
** Servisi limon ile yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder