User-agent: * Disallow: /search Allow: / Buğu Kebabı - Yemek Tarifleri

Aralık 25, 2011

Buğu Kebabı

Buğu Kebabı

Buğu Kebabı Nasıl Yapılır


Buğu Kebabı İçin Malzemeler;

** 1 kg kuşbaşı koyun eti
** 1 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 3 orta boy domates
** 1 su bardağı arpacık soğanı veya 4-5 küçük kuru soğan
** 2-3 diş sarımsak
** 1 çay kaşığı karabiber
** 2 çay kaşığı kekik
** 2 adet defne yaprağı
** 2 çay kaşığı tuz

Buğu Kebabı Nasıl Yapılır;

** Sarımsak, arpacık soğanı soyulur. Domatesin kabukları soyulup küçük doğranır.
** kapağı iyi kapanan tencereye yağ, et, domates, soğan, sarımsak, defne yaprağı, kekik, karabiber, tuz konup, kapağı kapatılır.
** Çok hafif ateşte, kendi suyu ile, kapağı açılmadan 1,5 saat pişirilir.
Önemli: İstenirse tencerenin kapak kenarları, hamurla sıvanarak buhar kaybı önlenir. En iyisi düdüklü tencerede yapmaktır.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder