User-agent: * Disallow: /search Allow: / Kaplanmış Patlıcan Tava( Unlu Patlıcan Tava ) - Yemek Tarifleri

Aralık 11, 2011

Kaplanmış Patlıcan Tava( Unlu Patlıcan Tava )

Kaplanmış Patlıcan Tava( Unlu Patlıcan Tava )

Unlu Patlıcan Tava


Kaplanmış Patlıcan Tava için Malzemeler;

** 3 orta boy çekirdeksiz patlıcan
** 1,5 su bardağı zeytinyağı veya kızartmalık sıvı yağ
** 2 yumurta
** 1 su bardağı tuz

Kaplanmış Patlıcan Tava Nasıl Yapılır;

** Patlıcanların başları kesilir. Yıkanıp kurulanır. Alaca soyulur. Yarım santim incelikte dairelere kesilir.
** Yumurtaların akı sarısından ayrılır. Bir fiske tuz konarak katı hale gelinceye kadar hızla çırpılır.
** Yumurta sarılarına bir çorba kaşığı un, yarım çay kaşığı tuz karıştırılıp, kar haline getirilmiş yumurta akına karıştırılır.
** Patlıcanlar önce una bulanır. Sonra hazırlanan karışıma batırılır. Kızgın yağda kızartılıp, kağıt üzerine çıkarılır.

Önemli: Bu tür patlıcan tava gösterişli olur. İstenirse yumurta akı ayrıca çırpılıp kabartılmadan, akı sarısı kısa süre birlikte çırpılarak da hazırlanabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder