User-agent: * Disallow: /search Allow: / Kaplanmış Pirzola - Yemek Tarifleri

Aralık 18, 2011

Kaplanmış Pirzola

Kaplanmış Pirzola

Kaplanmış Pirzola


Kaplanmış Pirzola İçin Malzemeler;

** 10-12 adet koyun veya kuzu pirzolası
** 1 kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
** 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
** 3 orta boy patates
** 2 çorba kaşığı un
** 3 yumurta
** 1,5 su bardağı galeta tozu
** 1,5 su bardağı kızartmalık sıvı yağ
** 1 çay kaşığı karabiber
** tuz

Kaplanmış Pirzola Nasıl Yapılır;

** Pirzolalar tuzlanır. Karabiber ekilir. Küçük bir tepsiye sıralanır. Margarin konur. Az ateşte, suyunu bırakıp çekinceye kadar, iki yüzü çevrilerek pişirilir.
** Patatesler haşlanır, soyulur, ezilerek püre yapılır. Çırpılmış yumurta, kaşar peyniri rendesi, un, yarım çay kaşığı tuz, karabiber konup karıştırılır.
** Soğuyan pirzolalar karışıma batırılarak iki yüzü kaplanır. Galeta tozuna bulanıp el ile düzeltilir.
** Kızdırılmış yağda kızartılır. Kağıt yayılmış tepsiye alınır. Yağını bıraktıktan sonra servis tabağına sıralanır. Maydanoz dalarlı ile süslenir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder