User-agent: * Disallow: /search Allow: / Patates Püresi - Yemek Tarifleri

Aralık 06, 2011

Patates Püresi


Patates Püresi

Patates Püresi

Patates Püresi için Malzemeler;

** 7 orta boy patates
** 1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı veya margarin
** 1 su bardağı süt
** 1 çay kaşığı karabiber
** 2 çay kaşığı tuz

Patates Püresi Nasıl Yapılır;

** Patatesler yıkanır, Haşlanır, suyu süzülür.
** El dayanacak sıcaklıkta iken soyulur. Ezilir veya püre makinesinden geçirilir.
** Kaynar süt, tereyağı, karabiber, tuz konur. Hafif ateşte yağ eriyinceye kadar pişirilir. Soğumadan servis yapılır.

Önemli : Aynı ölçü ve işlemler uygulanarak havuç püresi yapılır. Patates, ıspanak, havuç, bezelye gibi sebze püreleri et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder