User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sebzeli Koyun Haşlaması - Yemek Tarifleri

Aralık 28, 2011

Sebzeli Koyun Haşlaması

Sebzeli Koyun Haşlaması

Sebzeli Koyun Haşlama


Sebzeli Koyun Haşlaması İçin Malzemeler;

** 1 kg kemikli koyun parça eti
** 2 orta boy soğan
** 3 orta boy patates
** 1 kahve fincanı limon suyu
** 1 çay kaşığı tane karabiber
** 1 orta boy havuç
** 1 orta boy kereviz
** 2 yumurta sarısı
** 3 çay kaşığı tuz
** 5-6 dal maydanoz

Sebzeli Koyun Haşlaması Nasıl Yapılır;

** Eti üzerini geçecek kadar su ile ateşe konur. Kaynayınca köpüğü alınır. Soğan, tane karabiber, havuç konur. Kapak kapatılarak et yarı yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirilir.
** Yıkanıp soyularak küçük kuşbaşı doğranmış kereviz, patates, tuz ilave edilir. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** Ocaktan alınırken etin suyu, yüzeye yakın kalmış olmalı.
** Çırpılmış yumurta sarısı, limon suyu karıştırılır. Yarım bardak soğuk su ile sulandırılır. Karıştırarak ete katılır. Kaynama derecesinde ateşten alınır. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder