User-agent: * Disallow: /search Allow: / 2011-11-27 - Yemek Tarifleri

Aralık 06, 2011

Patates Püresi


Patates Püresi

Patates Püresi

Patates Püresi için Malzemeler;

** 7 orta boy patates
** 1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı veya margarin
** 1 su bardağı süt
** 1 çay kaşığı karabiber
** 2 çay kaşığı tuz

Patates Püresi Nasıl Yapılır;

** Patatesler yıkanır, Haşlanır, suyu süzülür.
** El dayanacak sıcaklıkta iken soyulur. Ezilir veya püre makinesinden geçirilir.
** Kaynar süt, tereyağı, karabiber, tuz konur. Hafif ateşte yağ eriyinceye kadar pişirilir. Soğumadan servis yapılır.

Önemli : Aynı ölçü ve işlemler uygulanarak havuç püresi yapılır. Patates, ıspanak, havuç, bezelye gibi sebze püreleri et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edilir.



Patates Köftesi


Patates Köftesi

Patates Köftesi




Patates Köftesi için Malzemeler;

** 6 orta boy patates
** 1,5 su bardağı zeytinyağı veya kızartmalık sıvı yağ
** 1,5 su bardağı galeta tozu
** 2 çorba kaşığı un
** 4 yumurta
** 1 çay kaşığı karabiber
** 1,5 çay kaşığı tuz

Patates Köftesi Nasıl Yapılır;

** Patatesler yıkanıp haşlanır. Sıcakken kabukları soyulur. Çatalla ezilir.
** İki bütün yumurta, un, karabiber, tuz konarak yoğrulur.
** Bir ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekillendirilir.
** Önce una, sonra akı ile sarısı karışacak kadar çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta tozuna batırılır.
** Kızdırılmış yağda kızartılıp kağıt üzerine çıkarılır.

## ayrıca köfteler yarım ceviz büyüklüğünde yapılıp sıcak meze olarak da servis edilebilir.


Aralık 05, 2011

Aşure


Aşure

Aşure

Aşure için Malzemeler;

** 1,5 su bardağı aşurelik buğday
** yarım su bardağı pirinç
** 4,5 su bardağı toz şeker
** 1 kahve fincanı kuru fasülye
** 1 kahve fincanı nohut
** 1 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
** yarım portakal kabuğu
** 5 adet kuru incir
** 1 kahve fincanı gül suyu
**1 kahve fincanı Hindistan cevizi rendesi
** yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
** 1 paket vanilya
** 1 paket tarçın

Aşure Yapılışı;

** Nohut, fasülye, buğday ayıklanır. Ayrı kaplarda akşamdan ıslatılır. Ertes gün nohut, fasülye ayrı kaplarda iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
**  Bir parmak kalınlığında dilimlenip ince kıyılmış portakal kabuğu, pirinç, ıslatılmış buğday büyük bir tencerede, suyu azaldıkça üzerine kaynar su ilave edilerek, buğday taneleri kayboluncaya kadar haşlanır.
** Haşlanmış nohut, fasülye kaynamakta olan tencereye konur. 20 dk bir arada kaynatılır.
** Şeker, ayıklanıp yıkanmış kuru üzüm katılır. Şeker eriyinceye kadar karıştırılıp 10 dk kaynatılır.
** Küçük doğranmış incir, gül suyu ilave edilir. 5 dk kaynatılıp ateşten alınır. Vanilya konup karıştırılır.
**  Sıcak iken tek kişilik kaplara konur. Soğuyunca ceviz, tarçın, Hindistan cevizi rendesi ile süslenir.

Önemli: İstenirse kaynar suda ıslatılarak zarları soyulup, küçük parçalara bölünmüş yarım su bardağı ceviz içi, kuru üzüm konurken birlikte ilave edilir.
Bu tarif tahmini 20 kap aşure içindir. Buna göre istendiği oranda azaltılıp veya arttırılabilir.

    

Aralık 02, 2011

Ispanak Püresi


Ispanak Püresi

Ispanak Püresi


Ispanak Püresi için Malzemeler;

** 1 kg ıspanak
** 1,5 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı veya margarin
** yarım çorba kaşığı un
** 1 su bardağı süt
** 1 çay kaşığı karabiber
** 1,5 çay kaşığı tuz

Ispanak Püresi Yapılışı;
** Ispanak ayıklanır. Hafif ateşte kendi suyu ile haşlanır. İki havuç arasına sıkılarak fazla suyu akıtılır. İnce kıyılır.
** Unla yağ hafif ateşte sararmadan, beyaz renk alıncaya kadar kavrulur.
** Önce ıspanak, hemen ardından süt konur. Karıştırarak 1-2 dk pişirilir. Karabiber, tuz ilave edilip ateşten alınır.



Aralık 01, 2011

Ispanak Suflesi

Ispanak Suflesi

Ispanak Suflesi


Ispanak Suflesi için Malzemeler;

** 500 gr ıspanak
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı veya margarin
** 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
** 2 çorba kaşığı un
** 1 su bardağı süt
** 2 yumurta
** 1 çay kaşığı karabiber
** yarım çay kaşığı kırmızı biber
** 2 çay kaşığı tuz

Ispanak Suflesi Yapılışı;

** Ispanak ayıklanır, yıkanır. Hafif ateşte kendi suyu ile haşlanır. İki avuç arasında sıkılarak fazla suyu akıtılır. İnce kıyılır.
** Unla yağ sararmadan kavrulur. Soğuk süt birden konup karıştırılır. Bir taşım kaynayınca ateşten alınır.
** Ilınınca kıyılmış ıspanak, yumurta sarıları, kaşar peynirin yarısı, tuz, karabiber ilave edilip karıştırılır.
** Ayrılan yumurta akları bir fiske tuz konup çırpılarak katı haline getirilir. Ispanak karışımına karıştırılır.
** İçi yağlanmış, fırına girebilecek bir kaba alınır. Üzerine kalan kaşar peyniri rendesi serpilir. Kırmızı biber ekilir.
** Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında kırk beş dk pişirilir. Bekletilmeden sıcak servis yapılır.