User-agent: * Disallow: /search Allow: / Kadın Budu Köfte - Yemek Tarifleri

Şubat 22, 2012

Kadın Budu Köfte

Kadın Budu Köfte

Kadın Budu Köfte

Kadın Budu Köfte İçin Malzemeler

** 500 gr yağsız kıyma

** 1 kahve fincanı pirinç

** 2 orta boy soğan

** 5-6 dal maydanoz

** 1 su bardağı galeta tozu

** 4 yumurta

** 1,5 su bardağı sıvı yağ

** 1 kahve kaşığı karabiber

** tuz

Kadın Budu Köfte Nasıl Yapılır

**  Ayıklanıp yıkanmış pirinç, bir su bardağı kaynar su, yarım çay kaşığı tuz ile ateşe konur. Kapak kapatılarak hafif ateşte, suyunu çekinceye kadar haşlanır.

** Kalın rendelenmiş soğan, kıymanın yarısı ile ateşe konur. Et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur.

** Kıymanın kalan yarısı, bir yumurta, ince kıyılmış maydanoz, bir çay kaşığı tuz, karabiber kavrulmuş soğanlı kıymaya katılıp yoğrulur. Haşlanmış pirinç konur. Pirinç taneleri ezilmeden, kısa süre de pirinç ile yoğrulur.

** Yumurta büyüklüğünde parçalar alınır. Yumurta şekli verilip alttan üstten bastırarak yassı hale getirilir. Bol galeta tozu serpilmiş tepsiye sıralanır. Üzerlerine bolca galeta tozu serpilir.

** Kalan üç yumurta, ak ve sarısı karışıncaya kadar çırpılır. Galeta tozuna bulanmış köfteler yumurtaya batırılır. Süzülerek alınıp kızdırılmış yağda kızartılır.

** Kağıt üzerine çıkarılır. Sonra servis tabağına sıralanır. Maydanoz yaprakları ile süslenir.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder