User-agent: * Disallow: /search Allow: / Kayısı Reçeli Tarifi ( kireç suyu kullanarak ) - Yemek Tarifleri

Mart 19, 2012

Kayısı Reçeli Tarifi ( kireç suyu kullanarak )


Kayısı Reçeli
Reçel yapmanın birçok türlü çeşidi vardır. Kireç suyu özellikle yumuşak meyvelerin dağılmayıp diri kalmasını sağlar. Kayısı reçeli yapmanın farklı bir yöntemini sizlerle paylaşacağım.

Kayısı Reçeli İçin Malzemeler :

** 1 kg taze kayısı
** 6 su bardağı toz şeker
** 100 gr sönmemiş kireç
** 1 kahve fincanı limon suyu

Kayısı Reçeli Yapılışı :

** Kirece, sekiz bardak su konup karıştırılır. Durulmaya bırakılır. Tortusu dibe çökünce üstte biriken su alınıp dökülür. Yeniden aynı miktar su konup karıştırılır. Durulunca alınıp dökülür. Dördüncü defa konan su durulunca yavaşça süzülüp kireç karıştırmadan alınır.
** Yıkanıp parçalanmadan çekirdekleri çıkarılmış kayısılar, alınan duru kireç suyuna konur. Üç- dört saat bu suda bekletilir.
** Kireç suyundan alınır. Bol su ile yıkanır. Süzülmeye bırakılır.
** Şeker dört su bardağı su ile ateşe konur. Eriyinceye kadar karıştırılır. Kaynayıp koyulaşınca içine batırılıp çıkarılan kaşıktan akan son damlalar zincirleniyorsa süzülmüş kayısılar içine atılır.
** Hafif ateşte reçel koyuluğu oluşuncaya kadar kaynatılır. İneceğine yakın limon suyu konur. Beş dakika daha kaynatılır. Ateşten alınır.
** Köpüğü alınır. Sıcakken kavanoza konur. Soğuyunca kapağı kapatılır. Serin yerde saklanır.

Yemek Ustası ‘ndan Afiyet Olsun. . . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder