User-agent: * Disallow: /search Allow: / Mantar Sote Nasıl Yapılır - Yemek Tarifleri

Haziran 21, 2012

Mantar Sote Nasıl Yapılır


Mantar lezzetli, besleyici bir yiyecektir. Ancak bazı türlerinde öldürücü zehir bulunur. Zehirli mantarı zehirsizinden ayırmak oldukça zordur. Halk arasında yerleşmiş bazı pratik yötemlere güvenmek pek doğru olmaz. Bu konuda bilgi, görgü sahibi olmak gerekir. Mantar güvenilir yerden sağlanmalı.
Beyaz ve açık renk sebzeler soyulunca oksitlenerek kararır. Bunun için soyulan sebze hemen kaynar suya atılmalı.

Mantar Sote


Mantar Sote İçin Malzemeler
·         400 gr mantar ( 2 paket )
·         2 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
·         1 tatlı kaşığı limon suyu
·         7-8 dal maydanoz
·         Yarım çay kaşığı karabiber
·         Yarım çay kaşığı tuz

Mantar Sotenin Yapılışı
1-      Mantar yıkanır. Sapları kesilip, büyük olanlar dörde bölünür.
2-      Yağın üçte biri, limon suyu, hazırlanan mantar tavaya konur. Orta ısıdaki ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
3-      Kalan yağ, karabiber, tuz katılır. Yağ yanmadan üç-dört dakika daha kavrulur.
4-      İnce kıyılmış maydanoz karıştırılır. Servis tabağına alınır.

·         İstenirse maydanoza ince kıyılmış iki diş sarımsak katılır.
·         Mantar sote et yemeklerinin yanında kullanılacağı gibi tek olarak da yenebilir.



Yemek Ustası ‘ ndan Afiyet Olsun. . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder