User-agent: * Disallow: /search Allow: / Et Yemekleri İçin Sos - Yemek Tarifleri

Ekim 31, 2013

Et Yemekleri İçin Sos



Et yemekleri için sos için verdiğim bu sos, ızgara ve fırında pişirilmiş et, tavuk,balık gibi yemeklerde kullanılabilirsiniz.

Et Yemekleri İçin Sos

Et Yemekleri İçin Sos Malzemeleri
·         1 kahve fincanı kadar zeytinyağı
·         1,5 su bardağı domates rendesi yada 1 çorba kaşığı salça
·         Yarım su bardağı beyaz şarap yada et suyu
·         Yarım çay kaşığı kadar kırmızı biber
·         Yarım çay kaşığı kadar karabiber
·         1 orta boy soğan
·         1 kahve fincanı sirke
·         2 diş kadar sarımsak
·         2-3 defne yaprağı
·         1 çay kaşığı kekik
·         1 çay kaşığı hardal
·         1 çay kaşığı tuz

Et Yemekleri İçin Sos Yapılışı

1-      İnce doğranmış soğan, zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur.
2-      Domates rendesi veya bir buçuk bardak suda eritilmiş salça, sirke, şarap yada et suyu, kekik defne yaprağı, hardal, tuzla dövülmüş sarımsak, kırmızı biber kavrulan soğana karıştırılır.
3-      Kapak kullanmadan yaklaşık 15 dakika hafif ateşte kaynatılır.
4-      Karabiber eklenerek sıcak yada hafif soğutulmuş şekilde servis edilir.

Yemek Ustası ‘ ndan Afiyet Olsun. . .




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder