User-agent: * Disallow: /search Allow: / Rulo Köfte - Yemek Tarifleri

Şubat 19, 2012

Rulo Köfte

Rulo Köfte

Rulo Köfte Nasıl Yapılır


Rulo Köfte İçin Malzemeler;

** 750 gr az yağlı kıyma
** 3 yumurta
** 2 orta boy soğan
** 1 küçük havuç
** 2 çay kaşığı kimyon
** 1 çay kaşığı karabiber
** 1 çay kaşığı konserve bezelye
** 2 dilim bayat ekmek içi
** 2 çay kaşığı nişasta
** 1 çorba kaşığı domates salçası
** 1,5 çay kaşığı tuz

Rulo Köfte Nasıl Yapılır;

**  Havuç haşlanır, kazınır. İki yumurta haşlanır, soyulur.
**  Rendelenmiş soğan, bir yumurta akı, tuz kıymaya katılıp sekiz-on dakika yoğrulur.
** Köfte hamuru 7-8 cm çapınca silindir yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine konur.
** Rulonun boyunca, elin yanı  ile,  alttan bir parmak kalıncaya kadar yarılır. Açılan kısıma bezelye serpiştirilip elle bastırılır. Katı pişmiş yumurta, boyuna şeritlere kesilmiş havuç yerleştirilir. İki elle kenarlardan toplanarak birleştirilip, üste gelen bağlantı yeri alta çevrilir.
** Islak el ile şekillendirilip, yumurta sarısı sürülür.
** Kızdırılmış fırına konur. Çatlamaması için sıcaklık önce üstten verilir. Sonra alta çevrilir. Orta ısıda 45 dakika pişirilir.
** Fırından çıkarılır. Biraz soğuyunca servis tabağına alınır. Bir parmak kalınlığında dilimlere kesilir.
** Nişasta, salça bir su bardağı su ile ezilip köftenin piştiği tepsideki yağa konur. İki taşım kaynatılır. Servis tabağındaki dilimlenmiş köftenin üzerine gezdirilir. Patates püresi ile servis yapılır.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder