User-agent: * Disallow: /search Allow: / 2023-07-23 - Yemek Tarifleri

Temmuz 23, 2023

Kıymalı Patates Köftesi: Hem Lezzetli Hem Doyurucu!

Kıymalı Patates Köftesi

Merhaba sevgili okuyucular! Bugün sizlere, sofralarınıza lezzet katacak harika bir tarif paylaşacağım: Kıymalı Patates Köftesi. Patates ve kıyma gibi iki lezzetli malzemenin muhteşem bir uyumla buluştuğu bu tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Hem yapımı oldukça basit, hem de oldukça doyurucu olan bu köfte, özellikle davet sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hazırsanız, hemen tarifimize geçelim!

Kıymalı Patates Köftesi: Hem Lezzetli Hem Doyurucu!
Kıymalı Patates Köftesi


Kıymalı Patates Köftesi Malzemeler

4 adet orta boy patates

300 gram kıyma (tercihen dana veya kuzu kıyma)

1 adet büyük boy soğan

2 diş sarımsak

1 çay bardağı galeta unu

1 çay bardağı süt

1 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı tuz

Kıymalı Patates Köftesi Hazırlanışı

Adım 1: Patatesleri Haşlayın

Bir tencereye su doldurun ve patatesleri iyice yıkadıktan sonra tencereye yerleştirin. Patateslerin kabuklarını soymanıza gerek yok, çünkü haşladıktan sonra zaten kolayca soyulacaklar. Tencereyi ocağa alın ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın.

Adım 2: Patatesleri Püre Haline Getirin

Haşlanan patatesleri sudan alın ve soğumalarını bekleyin. Daha sonra kabuklarını kolayca soyabilirsiniz. Soyduğunuz patatesleri bir püre haline getirmek için ezici veya çatalla iyice ezin. Püre haline gelen patateslerimizi bir kenara alalım.

Adım 3: Soğan ve Sarımsakları Doğrayın

Bir soğanı ince ince doğrayın ve iki diş sarımsağı rendeleyin. Bu doğranmış malzemeleri kıyma ile harmanlayarak köfteye lezzet katacağız.

Adım 4: Kıymalı Harcı Hazırlayın

Geniş bir karıştırma kabında kıymayı, doğranmış soğan ve sarımsağı, galeta ununu, sütü ve yumurtayı ekleyin. Ardından ince kıyılmış maydanozu, sıvı yağı ve baharatları da ekleyerek köfte harcını hazırlayın. Bu aşamada harcın iyice yoğrulması lezzet açısından önemlidir.

Adım 5: Patates ve Kıyma Harcını Birleştirin

Hazırladığınız patates püresini, kıymalı harçla birleştirin. İki malzemeyi güzelce yoğurarak birbirine iyice yedirin. Ortaya kıvamı tam oturan bir köfte harcı elde etmiş olmalısınız.

Adım 6: Köftelere Şekil Verin

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda yuvarlayın ve köftelerin şeklini verin. Bu tarifle yaklaşık 10-12 adet köfte elde edebilirsiniz.

Adım 7: Köfteleri Pişirin

Tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyin ve iyice kızdırın. Hazırladığınız köfteleri tavaya dizin ve her iki tarafını da güzelce kızartın. Köfteleriniz altın rengini aldığında pişmiş demektir.

Adım 8: Afiyetle Tüketin

Kıymalı Patates Köftesi hazır! Sıcacık ve mis gibi kokan köftelerinizi servis tabağına alın ve yanında yoğurt veya salata ile servis yapın. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzet şölenine bayılacaklar!

Sonuç olarak, Kıymalı Patates Köftesi tarifi oldukça basit malzemelerle hazırlanabilen, lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Davet sofralarının baş tacı olacak bu köfteyi mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Not: Bu tarif ortalama olarak 4 kişilik bir porsiyon içindir. Misafir sayınıza göre malzemeleri artırabilirsiniz. Ayrıca köftelerinize farklı baharatlar ekleyerek kendi damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Herkesin severek yiyeceği bu tarifi mutlaka deneyin!