Taze fasülye ve bakla, yeşil renkte ve kılçıksız,
ortalarından kolayca kırılan, kesiti sulu ve yeşil, tohumları mercimek
tanesinden küçük olmalı.
Taze Fasülye Sotesi |
Yeşil sebzeleri pişirirken, rengini koruması için içine
bir çay kaşığı şeker konmalı. Yemek ağzı kapalı kapta, kapak sık açılmadan
pişirilmelidir.
Taze
fasulye Sotesi İçin Malzemeler
**
500
gr taze fasülye
** 1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
** 1 çay kaşığı şeker
** 1 çay kaşığı tuz
Taze
Fasulye Sotesinin Yapılışı
**
Fasülye
yıkanı, ayıklanır, istenilen şekilde küçük parçalara doğranır.
** Yarım bardak su, şeker konarak çok hafi ateşte
ağzı kapalı tencerede ezilmeden haşlanır. Varsa suyu süzülür.
** Tereyağı tavada eritilir. Haşlanmış fasülyeler
içine konur. Tava ateş üzerinde üç-dört dakika sallanıp silkelenerek fasülyeler
sote yapılır.
Not: Havuç, iç bezelye, kabak, ıspanak, karnıbaharın
soteleri de aynı aynı işlemlere uyularak hazırlanır.
Bürüksel lahanasının kökü biraz keslir. İyi olmayan
üst yaprakları atılır. Doğranmadan, aynı işlemlere uyularak sote yapılır.
Soteler genellikle tavuk, et yemeklerinin yanında
verilir.
Yemek Ustası ‘ ndan Afiyet Olsun. . .