User-agent: * Disallow: /search Allow: / 2012-02-26 - Yemek Tarifleri

Şubat 27, 2012

Sürpriz Köfte


       Sizlerle bu sefer çok enteresan bir tarif ile birlikteyiz. Tarifimizi vermeden önce önemli besin bilgilerini vereceğiz. Eti kıyma halinde çabuk bozulur. Buzdolabında iki günden fazla bekletilmeyip kullanılmalı. Kıyma miktari çoksa, bir defada kullanılacak parçalar halinde buzlukta dondurulup, kullanmadan birkaç saat önce buzluktan indirilmeli. Donmuş et çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalı. Buz dolabından yararlanmak imkanı yoksa kıyma kavrularak saklanmalı.

Süpriz Köfte Nasıl Yapılır


Süpriz Köfte İçin Malzemeler;

** 500 gr yağsız kıyma
** iki çay kaşığı kimyon
** bir çay kaşığı karabiber
** bir çay kaşığı kırmızıbiber
** üç kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
** dört diş sarımsak
** bir çay kaşığı tuz

Süpriz Köfte Nasıl Yapılır;

** Karabiber, kırmızı biber, kimyon, ölçülü tuzla dövülmüş sarımsak, kıymaya katılıp sekiz –on dakika yoğrulur.
** Üç parmak eninde yuvarlanarak rulo  yapılır. Yağlı kağıda sarılıp buzlukta yarı dondurulur.
** Yarı donmuş olarak buzluktan alınan rulo köfte, keskin bir bıçak ile, bir parmak kalınlığında dilimlere kesilir. Kağıtları çıkarılır.
** Kızgın yağda kızartılır. İstenirse teflon tavada hafif ateşte az yağla kızartılabilir.
** Arzu ederseniz rulo haline getirmeden önce içine istediğiniz başka bir besini koyabilirsiniz. ( yumurta, bezelye vs.. )

Yemek Ustası'ndan  Afiyet Olsun.