User-agent: * Disallow: /search Allow: / YAĞLI SİMİT / SIVI YAĞLI KANDİL SİMİDİ - Yemek Tarifleri

Haziran 28, 2023

YAĞLI SİMİT / SIVI YAĞLI KANDİL SİMİDİ

Türk mutfağının en sevilen atıştırmalıklarından biri olan yağlı simit ile ilgili. Belki de duymuşsundur, bu lezzetli halka şeklindeki simitler, sıvı yağlı kandil simidi olarak da adlandırılır. Kokusuyla bile iştahını kabartan bu nefis simitler, misafirliklere, kahvaltılara ve atıştırmalık saatlerine mükemmel bir eşlik ediyor. İçindeki sıvı yağ sayesinde harika bir kıvama sahip olan bu simitler, yapım aşamasından tüketimine kadar keyif dolu bir deneyim sunuyor. Şimdi gel, birlikte mutfağa girip bu eşsiz tarifi hazırlamaya başlayalım!

Yağlı Simit
Sıvı Yağlı Kandil Simidi

Yağlı Simit için Gerekli Malzemeler

500 gram un

1 yemek kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı ılık su

1/4 su bardağı sıvı yağ

Yağlı Simit Üzeri için

1 su bardağı pekmez

1 su bardağı su

Susam veya çörekotu (isteğe bağlı)

Sıvı Yağlı Kandil Simidi Tarifi

Bir karıştırma kabında unu, mayayı, şekeri ve tuzu bir araya getirin. Karıştırın.

Ilık suyu ve sıvı yağı ekleyin. Yumuşak bir hamur elde etmek için malzemeleri iyice yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalı.

Yoğurduğunuz hamuru kabın üzerini streç filmle örtün ve yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkana kadar bekleyin.

Mayalanan hamuru tezgah üzerine alın ve 8-10 eşit parçaya bölün.

Her bir parçayı avuç içinde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin. Ardından, çubuk şeklindeki hamuru halka yapmak için iki ucunu birleştirin.

Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Tüm hamurları aynı şekilde hazırlayın.

Pekmez ve suyu bir tencerede karıştırın ve karışımı kaynatın.

Hazırladığınız simitleri kaynar karışıma batırın ve fazla suyunu süzülmesi için bir süzgeçte bekletin.

Simitleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine tekrar yerleştirin. Üzerlerine susam veya çörekotu serpebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında simitleri altın rengi olana kadar pişirin. Bu genellikle yaklaşık 20-25 dakika sürer.

Fırından çıkan sıcak simitleri soğumaları için bekletin ve ardından servis yapabilirsiniz.

Görüyorsun, yağlı simit yani sıvı yağlı kandil simidi yapmak hiç de zor değil! Sadece birkaç basit malzeme ve birazcık zamanla, evinin sıcacık mutfağında bu efsanevi lezzeti yakalayabilirsin. Simitlerin fırından çıktığında yayılan o muhteşem kokusu, sizi adeta cezbedecek. Yumuşacık dokusu ve halka şekliyle, her ısırıkta kendini sevdirecek. Sabah kahvaltılarında, çay saatlerinde veya arkadaşlarınla bir araya geldiğiniz her an, bu simitler sıcacık ve keyifli bir sohbetin eşlikçisi olacak. Kendi ellerinle hazırladığın yağlı simitlerle sevdiklerini şaşırtabilir ve onlara muhteşem bir lezzet sunabilirsin. Artık sıra sende! Mutfağa gir, ellerin hamur kokusuna bulansın ve bu eşsiz simitlerle enfes bir deneyime adım at. İnan bana, sonuç sizi şaşırtacak ve bağımlılık yapacak kadar mükemmel olacak!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder