Zeytinyağlı Yer Elması için Malzemeler;
** 1 kg Yer Elması
** 1 soğan
** yarım su bardağı zeytinyağı
** 1 çay kaşığı şeker
** 1 çorba kaşığı pirinç
** 3 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Yer Elması Yapılışı;
** yer Elması yıkanır, ayıklanır, bir tencereye konur.
** Kabukları soyularak küçük doğranmış soğan, Yer Elmasının üzerine yayılır. Şeker konur. Yağ sebzelerin üzerine gezdirilir. Tencerenin kapağı kapatılır.
** Ocağın ateşi önce çok hafif yakılır. Sebzeler suyunu bırakınca, ateşi biraz arttırılarak yine hafif ateşte kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** İnmeden 10 dk önce tuzu ve pirinç atılır. Diş veya ezilmiş sarımsak katılır. ( pirinç su çekeceğinden gerekiyorsa kaynar su ilave edilir.)Suyu yemeğin üçte birinden az kaldığına dikkat edin.
** Ocaktan inmesine yakın limon suyu gezdirilir.