User-agent: * Disallow: /search Allow: / 2011-12-04 - Yemek Tarifleri

Aralık 09, 2011

Kabaklı Mücver

Kabaklı Mücver


Kabaklı Mücver


Kabaklı Mücver için Malzemeler;

** 2 orta boy kabak
** 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
** orta boy kuru soğan
** yarım su bardağı un
** 2 yumurta
** yarım demet maydanoz
** yarım demet dereotu
** 1 çay kaşığı karabiber
** 1 çay kaşığı tuz
** 1,5 su bardağı zeytinyağı

Kabaklı Mücver Nasıl Yapılır;

** Kabakların iki tarafı kesilir. Yıkanıp kazınır. Rendenin kalın tarafından rendelenir.
** İnce doğranmış soğan, maydanoz, dereotu, karabiber, un, yumurta, ufalanmış peynir, tuz konup karıştırılır.
** Kızdırılmış zeytinyağına birer kaşık konup kızartılır. Kağıt yayılmış tepsiye çıkartılır.



Aralık 06, 2011

Patates Püresi


Patates Püresi

Patates Püresi

Patates Püresi için Malzemeler;

** 7 orta boy patates
** 1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı veya margarin
** 1 su bardağı süt
** 1 çay kaşığı karabiber
** 2 çay kaşığı tuz

Patates Püresi Nasıl Yapılır;

** Patatesler yıkanır, Haşlanır, suyu süzülür.
** El dayanacak sıcaklıkta iken soyulur. Ezilir veya püre makinesinden geçirilir.
** Kaynar süt, tereyağı, karabiber, tuz konur. Hafif ateşte yağ eriyinceye kadar pişirilir. Soğumadan servis yapılır.

Önemli : Aynı ölçü ve işlemler uygulanarak havuç püresi yapılır. Patates, ıspanak, havuç, bezelye gibi sebze püreleri et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edilir.



Patates Köftesi


Patates Köftesi

Patates Köftesi




Patates Köftesi için Malzemeler;

** 6 orta boy patates
** 1,5 su bardağı zeytinyağı veya kızartmalık sıvı yağ
** 1,5 su bardağı galeta tozu
** 2 çorba kaşığı un
** 4 yumurta
** 1 çay kaşığı karabiber
** 1,5 çay kaşığı tuz

Patates Köftesi Nasıl Yapılır;

** Patatesler yıkanıp haşlanır. Sıcakken kabukları soyulur. Çatalla ezilir.
** İki bütün yumurta, un, karabiber, tuz konarak yoğrulur.
** Bir ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekillendirilir.
** Önce una, sonra akı ile sarısı karışacak kadar çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta tozuna batırılır.
** Kızdırılmış yağda kızartılıp kağıt üzerine çıkarılır.

## ayrıca köfteler yarım ceviz büyüklüğünde yapılıp sıcak meze olarak da servis edilebilir.


Aralık 05, 2011

Aşure


Aşure

Aşure

Aşure için Malzemeler;

** 1,5 su bardağı aşurelik buğday
** yarım su bardağı pirinç
** 4,5 su bardağı toz şeker
** 1 kahve fincanı kuru fasülye
** 1 kahve fincanı nohut
** 1 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
** yarım portakal kabuğu
** 5 adet kuru incir
** 1 kahve fincanı gül suyu
**1 kahve fincanı Hindistan cevizi rendesi
** yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
** 1 paket vanilya
** 1 paket tarçın

Aşure Yapılışı;

** Nohut, fasülye, buğday ayıklanır. Ayrı kaplarda akşamdan ıslatılır. Ertes gün nohut, fasülye ayrı kaplarda iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
**  Bir parmak kalınlığında dilimlenip ince kıyılmış portakal kabuğu, pirinç, ıslatılmış buğday büyük bir tencerede, suyu azaldıkça üzerine kaynar su ilave edilerek, buğday taneleri kayboluncaya kadar haşlanır.
** Haşlanmış nohut, fasülye kaynamakta olan tencereye konur. 20 dk bir arada kaynatılır.
** Şeker, ayıklanıp yıkanmış kuru üzüm katılır. Şeker eriyinceye kadar karıştırılıp 10 dk kaynatılır.
** Küçük doğranmış incir, gül suyu ilave edilir. 5 dk kaynatılıp ateşten alınır. Vanilya konup karıştırılır.
**  Sıcak iken tek kişilik kaplara konur. Soğuyunca ceviz, tarçın, Hindistan cevizi rendesi ile süslenir.

Önemli: İstenirse kaynar suda ıslatılarak zarları soyulup, küçük parçalara bölünmüş yarım su bardağı ceviz içi, kuru üzüm konurken birlikte ilave edilir.
Bu tarif tahmini 20 kap aşure içindir. Buna göre istendiği oranda azaltılıp veya arttırılabilir.