User-agent: * Disallow: /search Allow: / 2011-12-18 - Yemek Tarifleri

Aralık 24, 2011

Tencere Kebabı

Tencere Kebabı

Tencere Kebabı Nasıl Yapılır


Tencere Kebabı İçin Malzemeler;

** 1 kg kuşbaşı doğranmış koyun but eti
** 2 orta boy soğan
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 3 orta boy domates veya 2 çorba kaşığı domates salçası
** 1 çay kaşığı karabiber
** 2 çay kaşığı tuz

Tencere Kebabı Nasıl Yapılır;

**Et, ince doğranmış soğan ve yağla bir tencerede kısa süre kavrulur. Kapak kapatılarak kısık ateşte, et bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirilir.
** Soyularak fındık büyüklüğünde doğranmış domates veya sulandırılmış salça konur. Kısa süre de bununla kavrulur. İki su bardağı sıcak su ilave edilir. Kaynayınca ateşi kısılarak, et yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** Ocaktan inmesine yakın tuz ve karabiber konur. Pişince etin suyu yemeğin yarısında olmalı.
** Küçük kuşbaşı doğranıp, yağda kızartılmış patatesle servis yapılır.










Aralık 19, 2011

Şiş Kebabı

Şiş Kebabı

Şiş Kebabı


Şiş Kebabı İçin Malzemeler;

** 500 gr şişlik koyun kuşbaşı et
** 1 kahve fincanı süt
** 1 kahve fincanı zeytinyağı
** 2 orta boy soğan
** 1 çorba kaşığı kekik
** 1 çorba kaşığı karabiber
** 2 orta boy domates
** 4 sivri biber
** tuz

Şiş Kebabı Nasıl Yapılır;

** Rendelenmiş soğan, süt, zeytinyağı, kekik, karabiber karıştırılır.
** Şişlik etin üzerine hazırlanan terbiye yayılır. Et bununla ovulur. Buz dolabına kaldırılarak 8-10 saat bekletilir.
** Izgara yapılacağı zaman, domates, biber şişe geçecek büyüklükte doğranır.
** Et dolaptan çıkarılır. Yağlanmış şişlere fazla sıkıştırmadan et, biber olarak geçirilir. Tuz ekilir.
** Izgarada, orta ısıda her iki yüzü kızartılır. Sıcak servis yapılır.

Önemli: Izgara yaparken ısı ne çok fazla nede az olmalı. Orta ısı ile, fazla besin kaybı olmadan, sertleşmeden içinin pişmesi sağlanır.
Izgarada etleri sık çevirme, etlerin fazla su kaybedip sertleşmesine neden olacağından, parçaların bir yüzü iyice piştikten sonra, diğer yanı çevrilmeli. Et piştikten sonra tuzu ekilmeli.
Et ızgaraları en iyi alevsiz kömür ateşinde yapılır.










Aralık 18, 2011

Soslu Pirzola

Soslu Pirzola
Soslu Pirzola


Soslu Pirzola İçin Malzemeler;

** 1 kilo koyun pirzolası
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
** yarım çay kaşığı kırmızı biber
** 1 çay kaşığı karabiber
** 1 orta boy soğan
** 2 çorba kaşığı un
** 1,5 su bardağı süt
** 1 yumurta
** tuz

Soslu Pirzola Nasıl Yapılır;

** Pirzolalar tepsiye sıralanır. Hafif ateşte suyunu bırakıp, çekinceye kadar alt üst edilerek pişirilir. Varsa yağı süzülerek alınır. Tuz, karabiber ekilir.
** İnce kıyılmış soğan, yağla az ateşte hafif sararıncaya kadar kavrulur. Un ilave edilerek bir iki kere çevrilir. Soğuk süt birden konup karıştırılır. Bir taşım kaynatılıp ateşten alınır. Ak ve sarısı karışıncaya kadar çırpılmış yumurta, kırmızı biber, yarım çay kaşığı tuz katılır.
** Hazırlanan sos tepsideki pirzolaların üzerine yayılır. Kaşar peyniri rendesi serpilir. Sıcak fırında kızartılır.










Kaplanmış Pirzola

Kaplanmış Pirzola

Kaplanmış Pirzola


Kaplanmış Pirzola İçin Malzemeler;

** 10-12 adet koyun veya kuzu pirzolası
** 1 kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
** 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
** 3 orta boy patates
** 2 çorba kaşığı un
** 3 yumurta
** 1,5 su bardağı galeta tozu
** 1,5 su bardağı kızartmalık sıvı yağ
** 1 çay kaşığı karabiber
** tuz

Kaplanmış Pirzola Nasıl Yapılır;

** Pirzolalar tuzlanır. Karabiber ekilir. Küçük bir tepsiye sıralanır. Margarin konur. Az ateşte, suyunu bırakıp çekinceye kadar, iki yüzü çevrilerek pişirilir.
** Patatesler haşlanır, soyulur, ezilerek püre yapılır. Çırpılmış yumurta, kaşar peyniri rendesi, un, yarım çay kaşığı tuz, karabiber konup karıştırılır.
** Soğuyan pirzolalar karışıma batırılarak iki yüzü kaplanır. Galeta tozuna bulanıp el ile düzeltilir.
** Kızdırılmış yağda kızartılır. Kağıt yayılmış tepsiye alınır. Yağını bıraktıktan sonra servis tabağına sıralanır. Maydanoz dalarlı ile süslenir.