Şiş Kebabı
Şiş Kebabı |
Şiş Kebabı İçin Malzemeler;
** 500 gr şişlik koyun kuşbaşı et
** 1 kahve fincanı süt
** 1 kahve fincanı zeytinyağı
** 2 orta boy soğan
** 1 çorba kaşığı kekik
** 1 çorba kaşığı karabiber
** 2 orta boy domates
** 4 sivri biber
** tuz
Şiş Kebabı Nasıl Yapılır;
** Rendelenmiş soğan, süt, zeytinyağı, kekik, karabiber karıştırılır.
** Şişlik etin üzerine hazırlanan terbiye yayılır. Et bununla ovulur. Buz dolabına kaldırılarak 8-10 saat bekletilir.
** Izgara yapılacağı zaman, domates, biber şişe geçecek büyüklükte doğranır.
** Et dolaptan çıkarılır. Yağlanmış şişlere fazla sıkıştırmadan et, biber olarak geçirilir. Tuz ekilir.
** Izgarada, orta ısıda her iki yüzü kızartılır. Sıcak servis yapılır.
Önemli: Izgara yaparken ısı ne çok fazla nede az olmalı. Orta ısı ile, fazla besin kaybı olmadan, sertleşmeden içinin pişmesi sağlanır.
Izgarada etleri sık çevirme, etlerin fazla su kaybedip sertleşmesine neden olacağından, parçaların bir yüzü iyice piştikten sonra, diğer yanı çevrilmeli. Et piştikten sonra tuzu ekilmeli.
Et ızgaraları en iyi alevsiz kömür ateşinde yapılır.
www.yemekustasi.blogspot.com dan Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder