Zeytinyağlı Taze Fasülye Malzemeler;
** 1 kg taze fasülye
** yarım su bardağı zeytinyağı
** 3 orta boy soğan
** 4 orta boy domates
** 1 çay kaşığı şeker
** 3 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Taze Fasülye Yapılışı;
** Fasülye yıkanır, ayıklanır, bir tencereye konur.
** İnce doğranmış soğan, kabukları soyularak küçük doğranmış domates, fasülyenin üzerine yayılır. Şeker konur. Yağ sebzelerin üzerine gezdirilir. Tencerenin kapağı kapatılır.
** Ocağın ateşi önce çok hafif yakılır. Sebzeler suyunu bırakınca, ateşi biraz arttırılarak yine hafif ateşte kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** İnmeden 10 dk önce tuzu atılır. Suyu yemeğin üçte birinden az kaldığına dikkat edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder