Zeytinyağlı Pırasa Malzemeler;
** 1 kg Pırasa
** yarım su bardağı zeytinyağı
** 1 adet havuç
** 1 çay kaşığı şeker
** 1 çorba kaşığı prinç
** 3 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı;
** Pırasa yıkanır, ayıklanır, bir tencereye konur.
** Kabukları soyularak küçük doğranmış havuç, Pırasanın üzerine yayılır. Şeker konur. Yağ sebzelerin üzerine gezdirilir. Tencerenin kapağı kapatılır.
** Ocağın ateşi önce çok hafif yakılır. Sebzeler suyunu bırakınca, ateşi biraz arttırılarak yine hafif ateşte kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** İnmeden 10 dk önce tuzu ve pirinç atılır. Suyu yemeğin üçte birinden az kaldığına dikkat edin.
** Pirinç su çekeceğinden gerekiyorsa kaynar su katılır.
** Pirinç su çekeceğinden gerekiyorsa kaynar su katılır.
** Servisi limon ile yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder