User-agent: * Disallow: /search Allow: / Zeytinyağlı Lahana Sarması - Yemek Tarifleri

Haziran 21, 2023

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması için Gerekli Malzemeler


1 büyük lahana

1 su bardağı pirinç

1 büyük soğan, doğranmış

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Yarım demet maydanoz, doğranmış

Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Tuz

Karabiber

2 su bardağı su


Zeytinyağlı Lahana Sarması 




Zeytinyağlı Lahana Sarması Nasıl Yapılır Tarifi


1.Lahananın dışındaki büyük yaprakları alıp bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yaprakları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ardından suyunu süzün ve soğumaya bırakın.


2.Pirinci yıkayın ve süzün.


3.Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.


4.Kavrulan soğanlara pirinci ekleyin ve pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin.


5.Domates salçası, biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırarak salçaların pirinçle iyice karışmasını sağlayın.


6.Doğranmış maydanozu ve dövülmüş ceviz içini tavaya ekleyin. Karıştırın ve ocaktan alın.


7.Haşladığınız lahana yapraklarını tezgaha serin. Her yaprağın ortasına pirinçli harçtan koyun ve kenarlarından sararak rulo şekli verin.


8.Sarmaları düz bir tencereye dizin. Üzerlerine 2 su bardağı su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.


9.Orta ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.


10.Pişen zeytinyağlı lahana sarmasını oda sıcaklığına gelince servis yapabilirsiniz. Yanında limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder