User-agent: * Disallow: /search Allow: / 2011-12-25 - Yemek Tarifleri

Aralık 28, 2011

Sebzeli Koyun Haşlaması

Sebzeli Koyun Haşlaması

Sebzeli Koyun Haşlama


Sebzeli Koyun Haşlaması İçin Malzemeler;

** 1 kg kemikli koyun parça eti
** 2 orta boy soğan
** 3 orta boy patates
** 1 kahve fincanı limon suyu
** 1 çay kaşığı tane karabiber
** 1 orta boy havuç
** 1 orta boy kereviz
** 2 yumurta sarısı
** 3 çay kaşığı tuz
** 5-6 dal maydanoz

Sebzeli Koyun Haşlaması Nasıl Yapılır;

** Eti üzerini geçecek kadar su ile ateşe konur. Kaynayınca köpüğü alınır. Soğan, tane karabiber, havuç konur. Kapak kapatılarak et yarı yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirilir.
** Yıkanıp soyularak küçük kuşbaşı doğranmış kereviz, patates, tuz ilave edilir. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** Ocaktan alınırken etin suyu, yüzeye yakın kalmış olmalı.
** Çırpılmış yumurta sarısı, limon suyu karıştırılır. Yarım bardak soğuk su ile sulandırılır. Karıştırarak ete katılır. Kaynama derecesinde ateşten alınır. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.









Aralık 25, 2011

Buğu Kebabı

Buğu Kebabı

Buğu Kebabı Nasıl Yapılır


Buğu Kebabı İçin Malzemeler;

** 1 kg kuşbaşı koyun eti
** 1 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 3 orta boy domates
** 1 su bardağı arpacık soğanı veya 4-5 küçük kuru soğan
** 2-3 diş sarımsak
** 1 çay kaşığı karabiber
** 2 çay kaşığı kekik
** 2 adet defne yaprağı
** 2 çay kaşığı tuz

Buğu Kebabı Nasıl Yapılır;

** Sarımsak, arpacık soğanı soyulur. Domatesin kabukları soyulup küçük doğranır.
** kapağı iyi kapanan tencereye yağ, et, domates, soğan, sarımsak, defne yaprağı, kekik, karabiber, tuz konup, kapağı kapatılır.
** Çok hafif ateşte, kendi suyu ile, kapağı açılmadan 1,5 saat pişirilir.
Önemli: İstenirse tencerenin kapak kenarları, hamurla sıvanarak buhar kaybı önlenir. En iyisi düdüklü tencerede yapmaktır.