User-agent: * Disallow: /search Allow: / 2011-12-11 - Yemek Tarifleri

Aralık 11, 2011

Kıtır Kabak Tava

Kıtır Kabak Tava

Kıtır Kabak Tava


Kıtır Kabak Tava için Malzemeler;

** 3 orta boy kabak
** yarım su bardağı süt
** 1 su bardağı un
** 1 su bardağı sıvı yağ
** tuz

Kıtır Kabak Tava Nasıl Yapılır;

** Kabakların altı üstü kesilir. Yıkanır, kazınır.
** İstenilen boyda çok ince dilimlenir. Bir kaba konur. Üzerine süt dökülüp tuz serpilir. 20 dk bekletilir.
** Teker teker alınır. Sıkmadan una bulanır. Kızgın yağda kızartılır.



www.yemekustasi.blogspot.com ‘ dan  Afiyet Olsun

İçli Patlıcan Tava

İçli Patlıcan Tava



İçli Patlıcan Tava için Malzemeler;

** 3 orta boy patlıcan
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
** 3-4 dal maydanoz yaprağı
** 1 yumurta
** 1 su bardağı un
** yarım çay kaşığı karabiber
** 1,5 su bardağı zeytinyağı

İçli Patlıcan Tava Nasıl Yapılır;

** Patlıcanların kabukları soyulur. Yarım santim incelikte yuvarlak dilimlenir. Tuzlanıp 20 dk bekletilir.
** Yumurta çatalla çırpılır. Ezilmiş peynir, ince kıyılmış maydanoz, karabiber karıştırılır.
** Patlıcanlar su altına tutulup temiz bez ile kurulanır.
** Bir dilimin üzerine hazırlanan iç, ince tabaka halinde sürülür. İkinci dilim üzerine yapıştırılır.
** Una bulanıp kızgın yağda kızartılır. Kağıt üzerine çıkartılır ki fazladan emmiş olduğu yağı bıraksın.




Kaplanmış Patlıcan Tava( Unlu Patlıcan Tava )

Kaplanmış Patlıcan Tava( Unlu Patlıcan Tava )

Unlu Patlıcan Tava


Kaplanmış Patlıcan Tava için Malzemeler;

** 3 orta boy çekirdeksiz patlıcan
** 1,5 su bardağı zeytinyağı veya kızartmalık sıvı yağ
** 2 yumurta
** 1 su bardağı tuz

Kaplanmış Patlıcan Tava Nasıl Yapılır;

** Patlıcanların başları kesilir. Yıkanıp kurulanır. Alaca soyulur. Yarım santim incelikte dairelere kesilir.
** Yumurtaların akı sarısından ayrılır. Bir fiske tuz konarak katı hale gelinceye kadar hızla çırpılır.
** Yumurta sarılarına bir çorba kaşığı un, yarım çay kaşığı tuz karıştırılıp, kar haline getirilmiş yumurta akına karıştırılır.
** Patlıcanlar önce una bulanır. Sonra hazırlanan karışıma batırılır. Kızgın yağda kızartılıp, kağıt üzerine çıkarılır.

Önemli: Bu tür patlıcan tava gösterişli olur. İstenirse yumurta akı ayrıca çırpılıp kabartılmadan, akı sarısı kısa süre birlikte çırpılarak da hazırlanabilir.