Kaplanmış Patlıcan Tava( Unlu Patlıcan Tava )
Unlu Patlıcan Tava |
Kaplanmış Patlıcan Tava için Malzemeler;
** 3 orta boy çekirdeksiz patlıcan
** 1,5 su bardağı zeytinyağı veya kızartmalık sıvı yağ
** 2 yumurta
** 1 su bardağı tuz
Kaplanmış Patlıcan Tava Nasıl Yapılır;
** Patlıcanların başları kesilir. Yıkanıp kurulanır. Alaca soyulur. Yarım santim incelikte dairelere kesilir.
** Yumurtaların akı sarısından ayrılır. Bir fiske tuz konarak katı hale gelinceye kadar hızla çırpılır.
** Yumurta sarılarına bir çorba kaşığı un, yarım çay kaşığı tuz karıştırılıp, kar haline getirilmiş yumurta akına karıştırılır.
** Patlıcanlar önce una bulanır. Sonra hazırlanan karışıma batırılır. Kızgın yağda kızartılıp, kağıt üzerine çıkarılır.
Önemli: Bu tür patlıcan tava gösterişli olur. İstenirse yumurta akı ayrıca çırpılıp kabartılmadan, akı sarısı kısa süre birlikte çırpılarak da hazırlanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder