User-agent: * Disallow: /search Allow: / 2011-11-13 - Yemek Tarifleri

Kasım 16, 2011

Balık Çorbası

Balık Çorbası

Balık Çorbası

Balık Çorbası için Malzemeler;

**  1 kg beyaz etli balıklardan biri
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 2 orta boy soğan
** 5-6 dal kereviz veya maydonoz
** 1 çorba kaşığı domates salçası
** 1 çorba kaşığı un
** 2 defne yaprağı
** 3 diş sarımsak
** 1 çay kaşığı tane karabiber
** 1 çay kaşığı kimyon
** 2 çay kaşığı kuru nane
** 1 çay kaşığı yenibahar
** 1 çay kaşığı tarçın
** 2 yumurta sarısı
** 2 limon suyu
** 4 çay kaşığı tuz

Balık Çorbası Yapılışı;

** Balık temizlenir, yıkanır, birkaç parçaya bölünür. Başı ile birlikte bol suda ateşe konur.
** Kaynayınca üzerinde biriken köpük alınır. Tane karabiber, defne yaprağı, kereviz veya maydanoz, dörde bölünmüş bir soğan, nane, tarçın, yenibahar, kimyon konur. Balık eti pişinceye kadar ağzı açık kaynatılır.

Patates Çorbası



Patates Çorbası


Patates Çorbası




Patates Çorbası için Malzemeler

;

**  6 su bardağı yağsız et suyu veya su
** 3 orta boy patates
** 1 orta boy soğan
** 3 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** yarım çay kaşığı kırmızıbiber
** 2 yumurta sarısı
** 1 su bardağı süt
** 3 dilim bayat ekmek
** 1 çorba kaşığı un


Patates Çorbası Yapılışı

;

** İnce doğranmış soğan, yağın yarısı ile az ateşte hafif sararıncaya kadar kavrulur.
** Un konup bir iki dk da unla çevirin. Et suyu veya su ilave edip karıştırın.
** Ocaktan alın, tel süzgeçten geçirin. Tuz atın.

Kasım 15, 2011

Etli Taze Fasülye


Etli Taze Fasülye


Etli Taze Fasülye



Etli Taze Fasülye için Malzemeler;

** 1 kg taze fasülye
** 300 gr kuşbaşı et
** 3 kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
** 3 orta boy domates veya 1 çorba kaşığı salça
** 2 orta boy soğan
** 3 çay kaşığı tuz

Etli Taze Fasülye Yapılışı;

** Et ince doğranmış soğan, yağ bir tencerede ateşe konur. Birkaç kere karıştırılıp kapak örtülür. Ateşi kısılarak et bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirilir.

Kasım 13, 2011

Soğan Çorbası


Soğan Çorbası


Soğan Çorbası


Soğan Çorbası için Malzemeler;

**  6 bardak yağsız et suyu
** 4 adet orta boy soğan
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
** 2 çorba kaşığı un
** 2 yumurta sarısı
** 1 su bardağı süt
** 3 çay kaşığı tuz

Soğan Çorbası Yapılışı;

** İnce doğranmış soğan yağla az ateşte hafif pembeleştirilir. Un ilave edilir. Birkaç kere de un ile çevrilir.

Yalancı İşkembe Çorbası


Yalancı İşkembe Çorbası


Yalancı İşkembe Çorbası



Yalancı İşkembe Çorbası için Malzemeler;

**   6 su bardağı et suyu
**  2 çorba kaşığı un
**  1,5 kibrit kutusu büyüklünde yağ
**  Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
**  2 yumurta
**  Yarım su bardağı sirke
**  3-4 diş sarımsak
**  3 çay kaşığı tuz

Yalancı İşkembe Çorbası Yapılışı;

**   Un 1 su bardağı soğuk suda ezilir. Tel süzgeçten ölçülü et suyuna ezilerek geçirilir. Tuz atılır.
** Ateşe konur. Karıştırarak 2-3 taşım kaynatılır.

Beyin Çorbası


Beyin Çorbası

Beyin Çorbası


Beyin Çorbası için Malzemeler;

**   1 kg koyun veya dana beyni
** 1 baş soğan
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 3 çorba kaşığı un
** 1 çay kaşığı kımızı biber
** 2 yumurta sarısı
** 1 limon suyu
** 6-7 diş sarımsak
** Yarım su bardağı sirke
** Tuz


Beyin Çorbası  Yapılışı;

**  Temizlenmiş beyin bölünerek bol su ile ateşe konur. Kaynayınca üzerinde biriken köpük alınır. Soyulup dörde bölünmüş soğan, 2 diş sarımsak, bir çorba kaşığı limon suyu konur. Kısık ateşte beyin yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Tuzlama


Tuzlama

Tuzlama

Tuzlama için Malzemeler;

**   1 kg koyun veya dana işkembesi
** 1 baş soğan
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 3 çorba kaşığı un
** 1 çay kaşığı kımızı biber
** 2 yumurta sarısı
** 1 limon suyu
** 6-7 diş sarımsak
** Yarım su bardağı sirke
** Tuz


Tuzlama  Yapılışı;

**  Temizlenmiş işkembe parçalara bölünerek bol su ile ateşe konur. Kaynayınca üzerinde biriken köpük alınır. Soyulup dörde bölünmüş soğan, 2 diş sarımsak, bir çorba kaşığı limon suyu konur. Kısık ateşte işkembe yumuşayıncaya kadar pişirilir.