Balık Çorbası için Malzemeler;
** 1 kg beyaz etli balıklardan biri
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 2 orta boy soğan
** 5-6 dal kereviz veya maydonoz
** 1 çorba kaşığı domates salçası
** 1 çorba kaşığı un
** 2 defne yaprağı
** 3 diş sarımsak
** 1 çay kaşığı tane karabiber
** 1 çay kaşığı kimyon
** 2 çay kaşığı kuru nane
** 1 çay kaşığı yenibahar
** 1 çay kaşığı tarçın
** 2 yumurta sarısı
** 2 limon suyu
** 4 çay kaşığı tuz
Balık Çorbası Yapılışı;
** Balık temizlenir, yıkanır, birkaç parçaya bölünür. Başı ile birlikte bol suda ateşe konur.
** Kaynayınca üzerinde biriken köpük alınır. Tane karabiber, defne yaprağı, kereviz veya maydanoz, dörde bölünmüş bir soğan, nane, tarçın, yenibahar, kimyon konur. Balık eti pişinceye kadar ağzı açık kaynatılır.