Etli Taze Fasülye
Etli Taze Fasülye |
Etli Taze Fasülye için Malzemeler;
** 1 kg taze fasülye
** 300 gr kuşbaşı et
** 3 kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
** 3 orta boy domates veya 1 çorba kaşığı salça
** 2 orta boy soğan
** 3 çay kaşığı tuz
Etli Taze Fasülye Yapılışı;
** Et ince doğranmış soğan, yağ bir tencerede ateşe konur. Birkaç kere karıştırılıp kapak örtülür. Ateşi kısılarak et bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirilir.
** Kabukları soyularak küçük doğranmış domates veya salça ilave edilir. Karıştırılıp iki bardak su konur. Kaynayınca ateşi kısılır. Et yarı yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** Yıkanmış ayıklanmış fasülye bütün veya ikiye bölünerek üzerine konur.
** kaynayınca ateşi kısılır. Gerekirse kaynar su katılarak fasulye yumuşayıncaya kadar pişirilir. İneceğine yakın tuz atılır.
Önemli: Pişince, etli sebze yemeklerinin suyu, yemeğin üçte ikisinde olmalı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder